Vrijwilliger Taal & Geld

Vindt u het leuk om iemand te helpen? Het doel is om een cliënt preventief te ondersteunen door gebruik te maken van (les)materiaal op het gebied van financiële vragen waarvan het taalgebruik voor de betreffende hulpvrager te moeilijk is. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan het begrijpend lezen van formele brieven, het invullen van formulieren, hulp bij het taalgebruik van de ov-kaart. De cliënt krijgt hierdoor de mogelijkheid om zijn/haar zelfredzaamheid te vergroten. U volgt een gratis basistraining die u handvatten geeft over de doelgroep met het bijbehorende lesmateriaal. U kunt als vrijwilliger Taal & Geld bij de onderstaande organisaties terecht.

Bibliotheek de Boekenberg

Een bibliotheek die nieuwsgierig maakt, in een gebouw dat uitnodigt, waar mensen werken die gastvrij en deskundig zijn. Waar je naar toe komt om je te ontwikkelen, om te ontdekken, ontspannen of ontmoeten. Waar het net zo gewoon is om kennis en informatie te halen als te delen.

Website Bibliotheek de Boekenberg
Humanitas

Humanitas helpt mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Daarbij vinden wij levensvreugde, geluk, het allerbelangrijkste.

Website Humanitas
DigiTaalhuis Nissewaard

Voor meer informatie over de werkzaamheden als vrijwilliger Taal & Geld kunt u naar de balie van het DigiTaalhuis komen.

Spreekuren

Maandag en dinsdag13.30 – 15.30 uur
Woensdag10.00 – 12.00 uur
Woensdag13.00 – 15.00 uur
Elke 2e zaterdag van de maand10.00 – 12.00 uur
 Image
DigiTaalhuis in Bibliotheek de Boekenberg, Markt 40 in Spijkenisse (1e verdieping)
 Image
Tel. 06-11835039
 Image
taalhuis@deboekenberg.nl
 Image
Boeken & Websites